Lookout

Outlook kullanımı oldukça yaygın olan bir program. Ne yazık ki programın arama fonksiyonu yeterince gelişmiş değil. Windows Vista'dan başlayarak Vista'nın "Windows Search" (ya da "Start Search") fonksiyonu eposta aramak için de kullanılabiliyor. Neyse ki çeşitli gerekçelerle bu fonksiyonu kullanmak istemeyenler için de bir alternatif var: Lookout.
Lookout, ücretsiz ve hızlı bir eposta arama eklentisi. Kurulduktan sonra seçtiğiniz dizinlerde indeksleme yapıyor ve bu sayede aradığınız şeyi çok hızlı biçimde bulmanıza yardımcı oluyor. Outlook'un kendi arama fonksiyonuyla karşılaştırılamayacak kadar işlevli. Zaten bunu fark eden Microsoft bu ürünü alıp biraz genişleterek "Windows Search"e (eski adıyla "MSN Desktop Search") dönüştürmüş. Bu Microsoft için iyi bir haber olduğu kadar sadece Outlook'ta arama yapmak isteyenler için kötü bir haber, çünkü ürün artık Lookout adıyla (Outlook arama eklentisi olarak) geliştirilmiyor. Yine de büsbütün umutsuz olmaya gerek yok. Major Geeks ürünün Lookout olduğu zamanlardaki bir kopyasını hala sunucularında barındırıyor. Bir denemek isterseniz Lookout'un 1.3 sürümüne şuradan ulaşabilirsiniz.

Programın kurulumunu yaptıktan sonra Outlook'u açtığnızda Lookout'un bir araç çubuğu olarak kendini Outlook'a eklediğini göreceksiniz. Options > Index adımından hangi dizinlerde arama yapmak istediğinizi ayarlayıp hemen aramaya başlayabilirsiniz.

Belki eklemekte yarar var: Lookout'u isterseniz dosya aramak için de kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Options > Index adımından programın indeksleyeceği yerler arasına dosya dizinlerini de eklemek.

Lookout küçük, hızlı ve kullanışlı, kısacası tam olması gerektiği gibi olan yararlı bir program.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder