Google (No Country Redirect)

www.google.com adresine girdiğinizde, Google sizi otomatik olarak dahil olduğunuzun ülkenin (ya da bölgenin) yerel arama motoruna yönlendirir. Bu yerel arama motorları bulunduğunuz bölgeye göre optimize edilmiş olduğundan, arama sonuçları yerel sonuçları daha üstlerde gösterecek biçimde görüntülenir. Eğer uluslararası bir arama yapmak isterseniz gitmeniz gereken adres www.google.com/ncr/. Bu adrese gittiğinizde aramalar bulunduğunuz bölgeye göre optimize edilmez ve aradığınız (muhtemelen İngilizce olan) şeye daha kolay ulaşabilirsiniz.

Firefox kullanıcıları bunu her seferinde yapmak yerine arama tarayıcının sağ üst köşesinde bulunan arama kutucuğunu özelleştirerek sorunlarını daha kolay çözebilirler. Bu adrese gidip "No country redirect" olan Google arama motorlarından birini seçebilirsiniz. Bundan sonrası arama kutucuğunuzun eçeneklerinden arama motorlarının sırasını ve önceliklerini belirlemekten ibaret.
Bu arama sayfasının kullanımını kolaylaştırmak için yapılabilecek bir başka şey de tarayıcınızın ana sayfası olarak www.google.com/ncr/ adresini girmek. Bu durumda tarayıcınızın Ana Sayfa (Home) butonuna basarak da bu sayfaya ulaşabilirsiniz.
Ana Sayfanızı değiştirmek istemiyorsanız bu sayfayı favori sayfalarınız arasına ekleyerek de sorunu çözebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder