Windows Live Writer

Yazdıklarına bilgisayarlarından resim eklemek Blogger (ve pek çok diğer blog hizmeti) kullanıcıları için gerçekten güç bir iştir. Web tabanlı editörler bu işi hem yavaş  hem de ağrılı biçimde gerçekleştirdiklerinden ve editörlerin kelime işlemcileri de kullanışlı olmadığından pek çok insan tarayıcısının içinden değil de bir programdan yazıp göndermeyi daha kolay bulur. Ancak bu programların da en önemli eksikliği yazıya görsel malzeme eklemek konusundaki başarısızlıklarıydı. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için çoğu bir FTP sunucusu adresi istediğiden ve Internet'teki ücretsiz araçların kullanıcıları çoğunlukla böyle "lüks"lere sahip olmadığından bu programlar eninde sonunda kendilerinden bekleneni olması gerektiği gibi yerine getiremiyorlardı.

Yukarıdaki bütün cümleler geçmiş zamanda, çünkü Microsoft, 5 Eylül'de Windows Live Writer'ın Beta 3 sürümünü hizmete sundu. Windows Live Writer, yazdıklarınızı başarıyla Blogger'daki istediğiniz bloga yüklemekle kalmıyor, yüklenmesini istediğiniz fotoğrafları da Picasaweb'de bulunan alanınıza özel albüm olarak kaydederek rahat bir kullanım sağlıyor.

Windows Live Writer
Windows Live Writer Beta 3'ün önceki sürüme ek diğer bazı özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:
  • Yazdıklarınıza video ekleyebiliyorsunuz.
  • XHTML-stili biçimlendirmeleri gönderebiliyorsunuz.
  • Yazıcıdan yazdıklarınızın çıktısını alabiliyorsunuz.
  • Yazıklarınızı daha rahat biçimlendirebiliyorsunuz.
Eğer blogunuza daha sıkıntısız yazmak istiyorsanız, Windows Live Writer alet kutunuzda bulunması gereken araçlardan birisi. Blogger kullanıcılarına bu kadar yardımcı olan bir aracı Google'ın değil de Microsoft'un piyasaya sürmüş olması bir yerde şaşırtıcı, ama şirketlerin uzun vade stratejilerini kestirmek her zaman o kadar da kolay olmuyor.
Not: Windows Live Writer sadece Blogger için değil Myspace ve Wordpress'in de aralarında bulunduğu pek çok popüler blog aracını destekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder