Youtube videolarına erişim için bir alternatif

Başbakan Youtube videolarına eriştiğini söyleyip halka da bir yolunu bulup mahkemelerin koyduğu yasağı delmelerini salık veredursun, Türkiye’de neredeyse herkes Youtube’a ulaşmanın bir yolunu buldu. Burada kısaca anlatılacak olan yöntem yalnızca bir başka alternatif. Ancak bazı ek özellikler de getirdiği için bazı durumlarda diğer yöntemlere göre tercih edilebilir.

Diyelim ki bir web sayfasında bir Youtube linkiyle karşılaştınız ve o videoyu izlemek istiyorsunuz. Bu yöntemle videoyu tarayıcınız yoluyla izleyemezsiniz, ama bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
İzlemek istediğiniz videonun adresi şöyle olsun:
http://www.youtube.com/watch?v=HoxYXjV-yb8
Tek yapmanız gereken bu adresi şu hale getirmek:
http://www.kickyoutube.com/watch?v=HoxYXjV-yb8
Yani adreste www. ile youtube arasına kick yazmak. Bu adres, Yotube videolarını indirmeyi sağlayan bir servisin web sayfasına dönüşür ve otomatik olarak sizin izlemek istediğiniz videoyu yükler. (Aşağıdaki ekran görüntülerini büyütmek için üzerlerine tıklayın)
Kick Youtube
Youtube’tan farklı olarak bu sayfanın üst kısmında bir çubuk belirir. Bu çubuktaki seçenekler videoyu indirebileceğiniz formatları gösterir. Görülebileceği gibi indirilebilecek formatlar arasında MP3 de bulunmaktadır. Devasa bir müzik arşivi olan Youtube’tan müzikleri bu yöntemle MP3 formatında indirebilirsiniz. Biz örnek olarak videoyu MPG formatında indireceğiz. Bunun için çubuktaki MPG butonuna basıp (basılında rengi kırmızıya dönecektir) çubuğun en sonundaki GO butonuna basıyoruz.
Go butonuna basıldıktan sonra site videoyu indirilmekiçin hazırlıyor. Sonrasında Go butonu Down butonuna dönüşüyor.
Kick Youtube
Bu DOWN linkinin üzerine sağ tıklayıp “Hedefi Farklı Kaydet” diyerek videoyu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Youtube’a erişmek için başka yöntemler kullanıyorsanız da bu yöntemle Youtube’tan müzik indirebilirsiniz. Hem de bilgisayarınıza program kurmanıza gerek kalmadan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder