Programın arayüzü oldukça basit. Ayarların yapıldığı ve dosyaların seçildiği iki ana ekran var. Bu iki ekranda gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra “Convert” tuşuna basarak dosyalarınızı PDF’e dönütürebiliyorsunuz. Bu iki ekranı inceleyelim.
Ayarlar Ekranı
Programın “Setting” sekmesinde, oluşturacağınız PDF dosyasıyla ilgili bilgileri düzenleyebilirsiniz. Bu bigileri girip girmemek tamamen size kalmış. Eğer girmek isterseniz, “PDF Information” alanındaki kutucuklar sırasıyla Dokümanın Başlığı (Title), Konusu (Subject), Yazarı (Author), Anahtar Kelimeleri (Keywords), Yapımcısı (Producer). Alttaki “Page Size” bölümü ise sayfa büyüklüğüyle ilgili ince ayarlar için kullanılabilir. “Auto” seçildiğinde program ayarlamaları otomatik olarak yapacaktır. (Resimlerin üstüne tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz.)Dosya Listesi Ekranı
Pek çok kullanıcının yalnızca bu ekranı kullanacağını tahmin ediyorum. Resim dosyalarını seçip bu ekranı kullanarak sayfa sırasını düzenleyebilirsiniz. Adım adım nasıl yapılacağına bakalım.Sağ üstteki “Add” butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan pencerede PDF’te kullanmak istediğiniz dosyaları seçin.
Seçtiğiniz dosyalar Dosya Listesi ekranında sıralanacaktır. Dosyaları tek tek ya da topluca seçebilirsiniz. Eğer bütün dosyalar aynı klasördeyse hepsini aynı anda seçebilirsiniz. Dosyaların sırasını değiştirmek isterseniz, dosya adını seçip üstteki “Up” ve “Down” tuşlarını kullanarak sayfayı daha öne ya da arkaya kaydırabilirsiniz. Yanlışlıkla eklediğiniz dosyaları “Remove” tuşunu kullanarak ekrandan silebilirsiniz.
Sayfaların doğru biçimde sıralandığından emin olduktan sonra “Convert” tuşuna tıklayın. Program ilk önce oluşturmak istediğiniz PDF dosyasını nereye kaydetmek istediğinizi ve vermek istediğiniz adı soracaktır. Burada uygun seçimleri yapıp “Save” tuşuna bastığınızda çevirme işlemi başlayacaktır.
Dosyaların sayısına ve büyüklüğüne göre çevirme işleminin süresi değişebilir. Ekranın altındaki çubuktan işlemin hangi aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.
Çevirme işlemi tamamlandığında program PDF dosyasını görmek isteyip istemediğinizi soracaktır. “Yes” tuşuna tıklayarak çevirme işleminin başarıyla gerekleştirilip gerçekleştirilmediğini kontrol edebilirsiniz. Program bu aşamada bazen hata verip dosyayı açmayabiliyor. Ama dosyanın olduğu klasöre gidip çift tıklayarak açtığınızda dosya olması gerektiği gibi açılıyor.
Eğer bu işlemler sırasında aşağıdakine benzer bir hata görürseniz, bu hatayı görmezden gelip kapatabilirsiniz. Umarım bu hata programın sonraki sürümlerinde düzeltilir.
Image to PDF Converter Free JPG, BMP, PNG, TIF, TGA ve GIF formatlarını destekliyor. Programın zaman zaman hata verdiğine tanık olsam da yapması gerekeni basit bir arayüzle yaptığı için kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Siz de programla ilgili deneyimlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.
emeğine sağlık çok teşekkür ederim
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.
YanıtlaSilteşekkür ederim 'eren'. çok işe yaradı.
YanıtlaSilçok faydalı oldu. teşekkür ederim
YanıtlaSilEVET FAYDALI OLDU TEŞEKKÜR EDERİZ...
YanıtlaSilteşekkürler ustat
YanıtlaSilo kadar aradım burda buldum kardeşim çok teşekkür ederim
YanıtlaSil