2007 boyunca Firefox kullanim orani %20 artti

Firefox Fransiz web arastirma sirketi XiTi Monitor'un yayinladigi rapora gore 2006'nin Aralik ayinda %20.1 olan Firefox kullanim orani 2007 Aralik ayi itibariyle %28'e ulasmis. Bu da yil boyunca %20.7'lik bir artisa karsilik geliyor. Bu sure boyunca Internet Explorer da %1 oraninda duserek %66.1'e gerilemis.


Turkiye'yse arastirma kapsami disinda tutulmus. Tarayicilarla ilgili ilginc bir baska veri ise IE kullananlarin yarisindan azi IE7 kullanirken Firefox kullanicilarinin %93'unun son kararli surum olan FF2'yi kullanmasi. IE kullananlarin arasinda IE7 kullananlarin %46'da kalmasi, aslinda Internet'e bu tarayiciyla baglananlarin bilgisayarindaki guncellemeleri yapmayan, yeni gelismeleri yakindan takip etmeyen, bir anlamda daha az bilgili kullanicilar oldugunu dusunduruyor.
Su anda beta asamasinda olan Firefox 3'un piyasaya surulmesiyle Firefox'un yaginliginin Internet Explorer aleyhine biraz daha artmasi bekleniyormus. Avrupa'da Firefox'un en cok kullanildigi ulke %45.4'luk oraniyla Finlandiya.

1 yorum:

  1. Hani dünyada kişi başına en çok okunan kitabın olduğu finlandiya mı bu?(cümlede bi anlatım bozukluğu var ama ben bir türlü çıkartamadım) Evet o zaman yapılacak iş basittir. IE'yi sil gitsin bilgisayarından.

    YanıtlaSil