Facebook Hesabini Kalici Olarak Silmek

facebook_sil Tum dunyada sosyal aglar arasinda hatiri sayilir bir une sahip olan Facebook Turkiye'de de cok sayida Internet kullanicisina eristi. Eski arkadaslarini bulanlar, yeni arkadaslar ariyanlar, yalnizca biraz eglence isteyenler ve herkesin girip ciktigi bu sitenin ne oldugunu merak edenler bir ucundan Facebook'a girdiler. Bu cilginlik durulmaya basladiginda Facebook'u George Orwell'in unlu 1984 romanidaki Buyuk Birader'e benzetenlerin sesi daha yuksek cikmaya basladi. Facebook hesabiniza girdiginiz bilgiler, arkadaslariniz, fotograflariniz, ve butun diger bilgilerinizin ABD'de bir sunucuda tutuluyor olmasindan rahatsizlik duyuyorsaniz Facebook hesabinizi sadece devre disi birakmakla yetinmeyip butun bilgileriyle birlikte silmek isteyebilirsiniz. Bunu nasil yapabilecegimize bakalim.

Facebook hesabinizi devre disi birakabiliyorsunuz, ancak bu, Facebook'taki bilgilerinizin silindigi anlamina gelmiyor. Bilgileriniz, fotograflariniz, arkadsa listeleriniz sunucularda durmaya devam ediyor. Bu Facebook'un tasarimi geregi boyle. Bu durumdan rahatsizlik duyuyorsaniz bile Facebook butun bilgilerin silinmesi icin kolay bir yo sunmuyor. Biraz cetrefilli de olsa ise yarayabilecek bir yolu adim adim sizlerle paylasmaya calisalim.
  1. Hesabinizdaki her seyi silin. Biraz zamaninizi alacak da olsa, bilgilerinizin baskalarinin elinde olmasinin rahatsizligindan kurtulmak icin bu zahmete katlanip fotograflarinizi, uygulamalarinizi, arkadas listelerinizi ve Facebook'ta daha baska neler yaptiysaniz, her seyi silin. Uygulamalari da silmeniz onemli, cunku bazi uygulamalar kurulum asamasinda sizden hesap bilgilerinizi almak icin izin istiyorlar.
  2. Facebook musteri hizmetleriyle iletisime gecip hesabinizla ilgili her seyin silinmesini talep edin. Bunun icin privacy@facebook.com, comment-info-rt@facebook.com ve  info@facebook.com e-posta adreslerine asagiada ornegi bulunan e-postayi gondermeniz uygun olacaktir.
  3. Normal kosullarda yaklasik bir hafta icerisinde islemin tamamnaldigina dair bir e-posta alirsiniz. Bu e-postayi aldiktan sonra Facebook hesabiniza eskiden girdiginiz gibi girmeye calisin. Eger hesabinizin yeniden etkinlestirilmesi icin bir davetiye almazsaniz buyuk olasilikla hesabinizdaki bilgileriniz silinmistir. Yok eger girmeye calistiginiz sirada boyle bir davetle karsilasirsaniz yukaridaki islemleri bastan yapmaniz gerekiyor demektir.
Ornek e-posta
"Dear Sir/ Madam,
I want to delete my account and all information realted to me from Facebook servers. I am sure that I do not want to turn back as a Facebook user anytime in the future. So, please erase all data realted to me and my username.
My username is: Kullanici Adiniz
Regards."
Yukaridaki ornek e-postadaki ilgili bolume kullanici adinizi yazmayi unutmayin :)
Buradaki bilgilere "How to permanently delete your Facebook account" adli Facebook grubunun sayfasindan ulastim. Kisisel olarak denemedim, ancak grupta bulunanlarin arkadaslarinin bu yontemle hesaplarini silebildiklerine dair hikayeler var. Sonucta, o sunucudan bilgilerinizin gercekten silindiginden asla emin olamazsiniz, ama eger silmenin bir yolu varsa o da bu.

1 yorum:

  1. Bu konu tum dunyada bloglara konu olunca Facebook da bir seyler yapmaya karar vermis. Ama yapa yapa "Facebook hesabimi nasil silerim?" sorusunu Sikca Sorulan Sorular sayfasina eklemis. Facebook sayfasinin en altinda sagda bulunan Help linkine tikladiginizda karsiniza cikan sayfada Account basligi altindaki Privacy and Security linkine tikladiginizda Privacy konusundaki sorularin en altinda bu soru yer aliyor. Yanit ne yazik ki soyle: Eger bir daha Facebook kullanmak istemediginizden eminseniz bu sayfanin altindaki formu kullanarak bu konuda bize yazabilirsiniz. O zaman hesabinizi silebiliriz. Sayfanin altinda oldugu soylenen forma alttaki "Write us a message" linkine tiklayarak erisebiliyorsunuz. Karsiniza cikan forma yazidaki metni girip hesabinizin silinmesini saglayabilirsiniz. Yine de onceden butun bilgilerinizi manuel olarak silmenizi oneriyorum. Facebook'un bu kadar elestiriye ragmen hala bir "Hesabimi sil" butonu koymamis olmasi duyulan rahatsizligi artiriyor.

    YanıtlaSil