Yararlı İçeriği Görünür Kılın

Diyelim bundan 3 ay önce çok etkili, çok güzel bir yazı kaleme alıp blogunuza gönderdiniz ve sradan geçen sürede de blogunuza ortalama haftada iki yazı gönderdiniz. İnsanların ilgisini çekeceğini düşündüğünüz, paylaşılma olasılığı yüksek o yazı, hâlâ yararlı olsa bile, blogunuzu yeni ziyaret eden kullanıcılar için ulaşılması imkânsız bir gömüdür artık. Çünkü ana sayfadan düşeli çok olmuştur.

Blogunuzdaki bu türden değerli yazıları blogunuzu yeni ziyaret edenlerin dikkatine sunmak, yazılardan herkesin mümkün olduğunca yararlanabilmesini sağlamak için neler yapabilirsiniz?

Kenar Çubuğundan Link Verin
Yararına inandığınız blog gönderilerine kenar çubuğundan link vererek görünürlüklerini artırabilirsiniz. Ne var ki, böyle gönderiler sayıca arttıkça kenar çubuğununz kalabalıklaşacak, kullanım kolaylığı ortadan kalkacaktır. Bu durumda en iyisi "yararlı" gönderileri bir sayfada kategoriler halinde toplayarak blogunuzun kenar çubuğundan o sayfaya link vermek olabilir. Yalnızca birkaç linkle blogunuzun kilit önemdeki gönderilerini hem okurlarınız hem de arama motorları için daha görünür hale getirebilirsiniz.

Dokümanlar Oluşturun
Belirli bir kategoride (ya da belirli bir tema etrafında) yazdığınız blog postları yeniden düzenleyerek tek bir kılavuza ya da rapora dönüştürebilirsiniz. Bu işlem, dokümanda ortaya çıkan boşlukları doldurmak, dokümanın bütünlüğünü sağlamak için yeni blog gönderileri yazmanıza yardımcı olacak, konunun eksik bıraktığınız yanlarını da blogunuza taşımanızı sağlayacaktır.

Oluşturdunuz dokümanı PDF'e çevirip, ister kenar çubuğunda doğrudan link vererek, ister kullanıcının eposta grubunuza kaydolması karşılığında indirilebilecek biçimde okurlarınızın kullanımına sunabilirsiniz. Bu türden dokümanlar, çıktı alıp okumaya da  e-postayla paylaşılmaya da daha uygundur. Hazırladığınız dokümanın yararlı olduğunu düşünen okurlar blogunuzu da ziyaret etmekten geri durmayacktır.

E-Kitap Olarak Satın
Eğer blogunuzda biriken içerik bir kitap olmaya yetecek kadar hacimli ise, bu içeriği kapsamlı bir revizyondan geçirerek bir e-kitaba dönüştürmeyi düşünebilirsiniz. Her ne kadar Türkiyeli internet kullanıcıları e-kitap, müzik, film gibi içerikleri para vererek almak konusunda pek istekli görünmeseler de yazdığınız e-kitabı blogunuzda satışa sunmayı deneyebilirsiniz. Eğer bunun size bir şey sağlamayacağını sonuçta yazdığınız kitabın zaten başkaları tarafından ücretsiz olarak dağıtılacağını düşünüyorsanız o zaman belki gelir beklentinizi bir kenara bırakıp kitabın ücretsiz dağıtımını kendiniz üstlenmelisiniz.

Blogunuza Üyelik Gerektiren Bir Bölüm Ekleyin
Yeterli sayıda doküman ve e-kitap oluşturmuşsanız bu dokümanları paylaşma işini blogunuzun üyelik gerektiren bir bölümüne alabilirsiniz. Böylelikle bu dokümanlar okurlarınızla kurduğunuz bağın güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Sizin aklınıza gelen ya da uyguladığınız başka yöntemler var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder