Twitter Hesabım Hack'lendi, Ne Yapmalıyım?

Teknoloji hızla gelişip bize iletişim için yeni olanaklar sunuyor.  Fakat ne yazık ki teknolojinin güvenli kullanımı konusunda hep kötü niyetli kullanıcıların bir adım gerisindeyiz. Sık sık Facebook, Twitter ya da eposta hesabı ele geçirilmiş kişilerden mesajlar alıyorum. Elimden geldiğince hesaplarını kurtarmaları konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum. Hesap kurtarma konusundaki bazı genel bilgileri buradan da paylaşmanın yararlı olabileceğini düşündüm. Twitter ile başlayalım, ihtiyaç hasıl olursa başka platformlar için benzer postlar hazırlarız.

Twitter hesabınızdan durum güncellemeleri ve mesajlar gönderildiğini fark ettiniz. Neler yapmalısınız?

Sorunun Tespiti

İşe sorunun ne olduğunu tespit etmekle başlamalıyız. İki ihtimal var:
  1. Farkında olarak ya da olmadan hesabınıza erişim hakkı verdiğiniz bir uygulama sizin adınıza durum güncellemeleri ve mesajlar gönderiyor olabilir
  2. Hesabınızın şifresi kırılmış ve hesabınız bütünüyle ele geçirilmiş olabilir
Bu iki durumda sorunu farklı yöntemlerle çözebilirsiniz. Bakalım...

1. Kötü Niyetli Uygulama

Bu, uygulaması kolay olduğu için son derece yaygın bir kötüye kullanım şeklidir. Muhtemelen bir arkadaşınızdan "şu videoya baksana, çok süper" şeklinde bir mesaj aldınız. Gelen mesajı açtığınızda "Videoyu görebilmek için bize şu yetkileri vermelisiniz" diyen bir ekranla karşılaştınız. Arkadaşınıza güvendiğinizden gerekli yetkileri programa verdiniz ve videoyu izlediniz. Verdiğiniz bu yetki şimdi aleyhinize kullanılıyor. Sorunu çözmek için şu adımları izleyin:
  1. Hesabınıza giriş yapın (eğer şifrenizle hesabınıza giriş yapamıyorsanız, daha ciddi bir sorununuz var demektir, ikinci bölümdeki yönergeyi takip edin)
  2. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra https://twitter.com/settings/applications adresine gidin. Bu adreste, geçmişte yetki verdiğiniz uygulamaların listesini göreceksiniz. Şüpheli gördüğünüz bütün yetkileri yanlarındaki düğmeyi kullanarak iptal edin ("Revoke Access").
  3. Size mesajı gönderen arkadaşınıza ulaşıp, onun da bu adımları izlemesini sağlayın. Çünkü size gelen mesajı da çok büyük olasılıkla o göndermedi; yetki verdiği bir uygulama onun adına gönderdi.
  4. Eğer sorun devam ediyorsa, şifrenizi değiştirmeyi deneyin. Şifre değişikliği muhtemelen sorunu çözecektir.
Aynı tuzağa bir daha düşmeyin: Size gelen mesajlardaki linklere tıklamadan önce -güvendiğiniz bir kişiden dahi geliyor olsa- iki kere düşünün. Çünkü herkesin hesabı kötü niyetli kişilerce ele geçirilebilir.

2. Şifrenin Kırılması Sorunu

Şifre kırmanın çok sayıda değişik yolu var. Bazı durumlarda hata sizden değil, hesabınızın bulunduğu platformdan kaynaklanır. Salrıdıyı düzenleyenler bir platformdaki yüzbinlerde şifreyi bir gecede ele geçirebilirler. Fakat şifre günveliğini sağlamak için sizin de yapabilecekleriniz var.

Eğer Twitter hesabınız ele geçirilmişse ve sisteme giriş yapamıyorsanız Twitter'ın şifre yenileme formunu kullanarak yeni bir şifre talep etmelisiniz. Formda üste Twitter hesabınız için kullandığınız e-posta adresini, alta ise Twitter kullanıcı adınızı yazarak "Submit" düğmesine basın. Eğer bilgileri doğru biçimde girdiyseniz e-posta adresinize şifrenizi nasıl sıfırlayabileceğinizi anlatan bir e-posta gelecektir. E-postanın içindeki linke tıklayarak şifrenizi sıfırlayabilir ve kendinize yeni bir şifre seçebilirsiniz. Daha önce kullanmadığınız, yeni bir şifre seçmeniz hesabınızın gelecekteki güvenliği için son derece önemlidir.

Eğer yukarıdaki adımları takip ederek şifre güvenliğinizi sağlayamadıysanız, Twitter destek birimine başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun için şu adrese gidin: https://support.twitter.com/forms/signin. Açılan sayfanın üst kısmından dili Türkçe olarak değiştirin:


Daha sonra sayfadaki sorulara cevap vererek ilerleyin. Sorulara doğru ceavplar verebilirseniz, biraz da şansınız yaver giderse hesabınızı geri alabilirsiniz.

Şifre Güvenliği

Hesabınızı yeniden ele geçirdikten ve hazır eliniz değmişken, şüfre güvenliğinizi de artırmayı düşünmelisiniz. Aynı şifrenin birden fazla hesap için kullanılması kullanıcıların en sık yaptıkları hatalardan biridir. Şifre güvenliğinizi artırmak için ilgili kılavuzumuza göz atmak isteyebilirsiniz: Şifre Güvenliği Kılavuzu

Bu adımlar sorununuzu çözmekte size yardımcı oldu mu? Soru ve yorumlarınızı paylaşmaktan çekinmeyin.

70 yorum:

  1. Twitter'ıma giremiyorum, 1 kişiyi takip ediyor hesabım ve takipçim kalmamış sürekli bir twiti atıp duruyor hesabım, hiç birşey yapamıyorum

    YanıtlaSil
  2. Şu adrese gidip şifrenizi resetlemeye çalışabilirsiniz: https://twitter.com/account/resend_password

    Eğer Twitter'a kaydolurken verdiğiniz e-posta adresine hâlâ giriş yapabiliyorsanız Twitter size bir eposta gönderecektir. O epostadaki linke tıklayarak şifre resetleme işlemini yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar sorumu cevaplarsanız çok sevinirim
    twittera giremiyorum twitterınız kilitlendi diyor 60 dk bekleme süresi veriyor bekledikten sonra tekrar girdiğimde yine kilitli diyor ve bu sabah tweet atılmış sizce hesabım hacklenmiş midir?
    şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. merhabalar sorumu cevaplarsanız çok sevinirim
    twitterıma giremiyorum hesabınız kiletlendi diyor 60 dk bekleme süresi veriyor bekledikten sonra tekrar girdiğimde yine kilitlendi diyor ancak hesabımdanda tweet atılmış sizce hesabım hacklenmiş midir? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. @esra Evet, hesabınız hack'lenmiş olmalı. Yazıdaki adımları takip ederek hesabınızın kontrolünü yeniden ele geçirebilisiniz.

    YanıtlaSil
  6. twitter a kayıt olduğum e posta adresini de değiştirmiş

    YanıtlaSil
  7. E-posta değişikliği olduğunda Twitter eski e-posta adresinize bir ileti göndererek değişikliği onaylamanızı ister. E-posta adres değişikliği sizin onayınız olmadan gerçekleşemez. Bu durumda iki seçenek var:

    1. Dikkatsizlik edip Twitter'ın gönderdiği e-postadaki linki tıkladınız, ve adres değişikliğini yanlışlıkla onayladınız
    2. Twitter hesabınızı ele geçiren kişi e-posta adresinizi de ele geçirdi. Adres değişikliği e-postasını gönderip daha sonra sizin haberiniz olmadan e-posta hesabınızdan onayladı.

    Her iki durumda da durumu Twitter'a bildirip yardım beklemekten başka şansınız yok. Ne yazık ki bu durumlarda yardım o kadar hızlı gelmiyor...

    YanıtlaSil
  8. Twitter'da 2 hesabım var.Çok takipçili olan hesabıma 5 gündür erişemiyorum.Hesabımın aktif olduğunu görüyorum ama bir türlü mail adresimle kullanıcı adım eşleşmiyor. 4 Haziran'a kadar hiçbir problemim yoktu ama 4 Hazirandan sonra bir türlü mailimi sistem kabul etmiyor.Twitter'a mailde attım ama hala sorun çözülmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  9. Mail adresinizle kullanıcı adresiniz eşleşmiyorsa büyük olasılıkla mail hesabınız da hacklenmiştir. Bu durumda https://support.twitter.com/forms/hacked adresindeki formu doldurarak Twitter'a yeniden başvurmanızı öneririm. Ama mail adresiniz hacklenmişse geri dönüş zor (ya da imkansız) olacaktır.

    YanıtlaSil
  10. Yaa lutfen cevap ver yardim et :/ 7.6K takipcim vardi sonra biri twitterimi hacklemis e-postayida degistirmis o yuzden msnden alamiyorum. Lutfen yardim et agliyorum susn :'(

    YanıtlaSil
  11. Email adresi değiştirilmişse işiniz zor. Şu adrese gidin: https://support.twitter.com/forms/signin

    En üstte, arama kutusunun sağ tarafındaki bölümden dili Türkçe olarak değiştirin. Daha sonra sayfadaki soruları cevaplayarak iilerleyin. Belki hesabınızı geri alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  12. iyi günler , benimde twitter adresim çalındı uygulamaya girdim ve sonrasında hemen e-posta ve kullanıcı adım değişmiş. twittere onlarca mesaj yazdım yukarıda verdiğiniz bütün linkleri girdim denedim doldurdum ama twitterdan hep aynı mail geliyor ve gelen mail işe yaramıyor. e-postam çalınmadı ama twitter'a kayıtlı olan e-postayı adam değiştirmiş. ve bana böyle mail geldi epostam değişince.

    Hesabına ait e-posta adresini değiştirme talebin Twitter'a ulaştı.‏
    @seytantuyluadam Twitter hesabınla ilişkili e-posta adresini yakın zamanda değiştirdin. Yeni iletişim e-postanı doğrulamak için lütfen adresine gönderilen doğrulama mesajındaki bağlantıyı takip et.
    Bu değişikliği kendin istemediysen ve Twitter hesabının ele geçirildiğini düşünüyorsan, bu bağlantıyı tıklayarak Twitter destek ile ileşim kur: https://support.twitter.com/forms/hacked
    Saygılarımızla,
    Twitter Ekibi

    linke tıkladım formu doldurdum ama değişen bişey olmadı ? 2 gündür uğraşıyorum form dolduruyorum hep aynı mail geri olarak geliyor. ne yapmam lazım ? lütfen yardımcı olun hesabım 120 bin kişi takip ediyordu :S https://www.facebook.com/guzel.08 faceden ulasırmısınız bana rica etsem belki buraya tekrar giremem :S

    YanıtlaSil
  13. twitterımı çaldırlar 500 e yakın takipçim vardı çalan kişi e postayı da diştirmiş msn ye mesj gelmiyo :( lütfen ayrdım edn nasıl alabilirim :)

    YanıtlaSil
  14. twitter hesabım kilitlendi 2 gündür tiwit atamıyorum. şifre değişliği de yapotım düzelmedi.sürekli kilitlendi yazısı çıkıyor.twitter desteğede mesaj attım dönmediler.sizce sorun neyden kaynaklanıyo olabilir

    YanıtlaSil
  15. iyi günler benim twitter hesabım 19.12.2014 de hacklendi e posta kullanıcı adı telefon numarası herşeyi değiştirmiş elimde sadece e postadan gelen şifreniz değiştirildi mesajları var ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  16. twitterım hacklendi saçma sapan tweetler atıp duruyor ve kayır olduğum e postama giremiyorum lütfen yardımcı olun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı sorun bendede var ne olur yardımcı olun :( ben artık twitterada giremiyorum şifreyi falan değiştirmişler

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  17. Merhaba benim twitter calindi e postam da deqistirmis napabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda belirtilen adımları uyguladınız mı?

      Sil
  18. Merhaba benim twitter hesabımda ben retweet yapmadığım halde retweet yapılmış görünüyor profilimde bu sorunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilirseniz sevinecegim

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Ben twitter hesabıma giriş yapabiliyorum ama birisi hesabımdan tweetler atıyor, retweet yapıyor. Şİfremi de mail adresimin şifresini de değiştirdim değişen bir şey yok. Hesabımı nasıl kurtarabilirim. Adam sürekli hesabım üzerinden siyaset yapıyor.

    YanıtlaSil
  21. Yazıdaki adımları uyguladınız mı? Birinci adımı (Kötü Niyetli Uygulama) takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurce olarak sorularımı sordum. Teşekkür ederim.

      Sil
  22. Cevabınız için teşekkür ederim. 1. adımı uyguladım. Yetki verdiğim 3 uygulama varmış. Twitter for iPhone by Twitter iphone, Twitter for Windows Phone by Twitter client for Windows Phone ve Mobile Web by Twitter mobile web. Bunlar zararlımı bilmiyoruma am üçünüde yetkisiz kıldım bakalım ne olacak.

    YanıtlaSil
  23. Bunlara ek olarak Twitter şifrenizi de değiştirmenizi öneririm. Eğer şifrenizi değiştirdikten sonra yine de sorunu yaşamaya devam ederseniz şu adımları uygulamanız yararlı olabilir:

    1. Twitter için kullandığınız email adresinizin şifresini değiştirin.
    2. Twitter şifrenizi değiştirin.
    3. Bütün uygulamaların yetkisini kaldırın.

    Eğer saldırıyı yapanlar email adresinizi kırmışlarsa, Twitter şifrenizi değiştirseniz bile, hesabınıza ulaşabilirler, bu nedenle Twitter şifrenizle birlikte Twitter için kullandığınız email adresinizin şifresini de değiştirmeniz gerekebilir. Ama önce uygulamaların yetkilerini kaldırmanın işe yarayıp yaramadığına gözlemlemeniz mantıklı olur.

    YanıtlaSil
  24. Bir de Eren, bu adamın attığı tweetleri toplu halde silmenin bir yolu var mı? Retweet olanları hiç silemiyorum zaten. Twitter konusunda çok bilgim yok. Güzel bir temizlik yapmam gerekiyor. 1938 kişiyi takip ediyo adam. İdo Tatlıses bile var düşün artık. Takip edilenleri falan topluca nasıl silebilirim.

    YanıtlaSil
  25. Tweet silmek için kullanılan TwitWipe gibi uygulamalar var (http://www.wikihow.com/Delete-All-Tweets) ama ne denli güvenilir ya da kullanışlı olduklarını bilmişyorum.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba benim hesabım çalındı ve bugün öğrendim. E-posta edresini değiştirdiği için şifremi doğrulayamıyorum. Ne yapabilirm acaba ?

    YanıtlaSil
  27. merhaba twitter hesabım security turkiye diye başkaları tarafından ele geçirildi şifremle giriş yapabiliyorum ama profilimde güvenlik kilit resmi ve security diye başlayan bir uzantının adı var ve mesajlar kutusunda tüm listeme msj atılmış hesabımın ele geçirildiğine dair ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hesabınıza hâlâ giriş yapabiliyorsanız ilk yapmanız gereken şifrenizi değiştirmek olmalı. Şifrenizi değiştirdikten sonra hesabınızın profil resmini ve diğer ayarlarını değiştirebilirsiniz. Bu arada, eliniz değmişken, yazıda dile getirilen adımları uygulayıp daha önce izin verdiğiniz uygulamalardan kuşkulu gördüklerinizi de kaldırmanızı öneririm.

      Sil
  28. Şifremi değiştirdim isim profil resmi vs ayarlarını düzenleyebiliyorum ama hala profilimde @securit333 gibi bir uzantı yazıyor ve onu değiştiremiyorum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyi kastettiğinizi anlayamadım. Profilinizin adresini verebilir misiniz?

      Sil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir hesap görnmüyor: https://twitter.com/aygultmn Adresi kontrol edebilir misiniz?

      Sil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu hesabı kastediyorsunuz: https://twitter.com/Securit33661681 Görünen o ki hesabınızı kırdıklarında kullanıcı adınızı değiştirmişler. Hesap ayarlarınızdan kullanıcı adınızı değiştirmeniz gerekiyor. (İngilizce arayüz kullanıyorsanız Settings > Account adımlarından kullanıcı adınıza (Username) ulaşabilirsiniz.)

      Sil
  31. türkçe kullanıyorum adımın olduğu bölüme giremiyorum telefon numarası ekleyin diyor onu da yapmayı denedim ama şifre sms olarak gelmiyor sanırım hesabımı silmem en doğrusu olucak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bir çözüm elbette. Yeni hesabınızı açarken tahmin edilmesi zor (sözlüklerde bulunmayan) bir şifre belirleyin. İçinde rakamlar ve !'^+%&/()[] gibi noktalama işaretleri bulunsun. Böylece hesabınız daha güvenli olur. Bir de, ek güvenlik tedbiri olarak email adresinizin şidresini değiştirmenizi öneririm. Eğer email hesabınızı kırarlarsa o hesabı kullanarak oluşturduğunuz bütün hesaplarınızı (Twitter, Facebook, vb.) kaybedebilirsiniz.

      Sil
  32. tamamdır çok teşekkür ederim yardımlarınız için

    YanıtlaSil
  33. Benimde hesabımdan retivit yapıyorlar Şifremi değiştim ama yinede devam ediyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar,twiter kullanici adi sifremi yazdim ama giremedim sifre yanlis dedi sifre degistirip girdigimde hesabimda hic bilmedigim yurt dışı ve özellikle Amerikadan tam 200 kişiyi takip ediyordu ve bir cok amerikalnin twitleri reetwetlenmişti ve profilimin hakkında kısmında (there are no rules for good photograps; there are only good photograps) yaşadığı yer bildiriminde key biscayne FL USA yaziyordu telefonum 1 haftadif inanilmaz yavaş telefonumda virüs mü var hacklendimi ya da durum nedir anlayadim yardimci olursaniz sevinirim.Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birisi yanlışlıkla hesabınıza giriiş yapmış olabilir. Hesabınızda tanımlı olan e-posta adresinin doğruluğundan emin olun. E-posta adresinizin şifresini değiştirin. Ve yazıdaki diğer önlemleri uygulayın. Telefonunuza virüs girdiğini sanmıyorum, ama girmişse benim yardımcı olabilmem mümkün değil.

      Sil
    2. Tesekkur ederim ilginiz için iyi çalişmalar

      Sil
  35. Merhabalar benim twitter hesabim çalındı yada başka bir durum var sorunum tam olarak şöyle twitterda yazışmalarım yani mesaj kutusunda mesajlarım vardı ben bu mesajları sürekli silmeme rağmen bütün mesajlarımı ele geçirmişler kim olduğunu bilmiyorum ve şantaj yapıyorlar söyledikleri mesajların hepsi doğru ama ben silmiştim hepsi nasıl ele geçirdiler bu mümkün mu ve o kişileri tespit etmemin yolu var mi lütfen yardim edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter'da bir mesajı sildiğinizde yalnızca sizin hesabınızdan silinir. Dolayısıyla sildiğiniz mesajlar, mesajlaştığınız kişinin hesabında hâlâ silinmeden duruyor olabilir. Size şantaj yaptığını söylediğiniz kişiler mesajlaştığınız kişinin hesabını ele geçirmiş olabilirler.

      Şantaj T.C. yasalarına göre suçtur. Hem söz konusu kişilerin tespiti hem de hukuki soruşturmanın başlatılması için konuyu bir avukatla da görüşmenizi öneririm.

      Sil
  36. merhaba twitter hesabımda eski telefon numaram kayıtlı ve numara iptal edildi şifremi unuttuğum için girişte şifre dogrulama için tele kod gönderdik deniliyor e postadan yapamıyorum konuyla ilgili yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda sizin yapabilecekleriniz sınırlı. Twitter'la iletişime geçmenizi öneririm, ama işiniz zor gerçekten. Belki telefon numarasının şimdiki sahibile iletişim kurup ondan yardım isteyebilirsiniz. Ama o da artan telefon dolandırıcılığı olayları yüzünden bu işten kuşkulanıp yardımdan kaçınablir.

      Sil
  37. Daha dun açtım twitter hesabimi 1 tweet attim reweetlendi sonrasinda profil resmimi o reweeti yapan kişinin takipcileri kullanmaya başladi.tweetimi sildim resmimi kullananlari.nasil engeleyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resminizi kopyalamışlarsa kullanılmasını engelleyemezsiniz.

      Sil
  38. Twitter profil resmimim bi kaç kişi tarafından kullanıldığını fark ettim.Üstelik takip ettiğim veya takip edildiğim insanlar değiller.Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  39. benim e postam ve şifrem ele geçirilmiş hesabıma giremiyorum şifreyi sıfırlamak istiyorum ama e posta hesabı başka birinin ki çıkıyor ne yapabilirim? yardımcı olun bana yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter'la iletişime geçmekten başka bir çözüm yok. Yukarıdaki linklerden Twitter müşteri hizmetlerine ulaşıp durumu açıklayın.

      Sil
  40. Merhaba,
    Ben twitter hesabıma girmeye çalıştığımda şifre yenilemem gerektiğinine dair uyarı geldi. Mail adresimi girdiğimde onay kodu gönderildi yazıyor ancak onay kodu mail adresime hiç gelmedi. Destek kısmından yardım istedim ama gönderdikleri yönlendirmeler sorunu çözmüyor. Çünkü her seferinde onay kodu mail adresinize gönderildi diyor ama adrese kod gelmiyor. 2 gündür uğraşıyorum ama hesabıma giriş sağlayamadım. Ne yapmam gerektiği ile ilgili yardımcı olabilir misiniz lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer birileri hesabınızı ele geçirdiyse Twitter hesabınızdaki email adresini de değiştirmiş olabilirler. Bu durumda siz onay kodu gönderilmesini istediğinizde onay kodu sizin hesabınızla ilişkilendirdiğiniz email adresine değil, hesabı ele geçirenlerin email adresine gönderiliyor olabilir. Twitter müşteri hizmetlerine ulaşıp durumu açıklamanızı öneririm.

      Sil
  41. Selamlar twitter hesabım saldırı olduğu söylenerek kilitlendi,şifreyi sıfırlamaya çalıştığımda ise e-postam ile twitter hesabımın eşleşmediği söylendi ama benim bir tane e-posta hesabım var ve twitterla ilişkili ayrıca twitter daha önce bu e-posta adresine mesajlar gönderdi,bunları yazıyorum ama yazdıklarımla çok ilgisi olmayan kimi standart mesajlar geliyor,gerçek bir kişi ile nasıl görüşebilirim,nasıl çözebilirim, yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer birileri hesabınızı ele geçirmişse muhtemelen Twitter hesabınıza bağladığınız email adresini de değiştirmişlerdir. Twitter müşteri hizmetleriyle iletişime geçmenizi öneririm. Başka türlü sorununuzu çözebileceğinizi sanmıyorum.

      Sil
  42. ben mail falan onaylamadım e postam da güvende ama e postama twitter e mail değişti diye mail geldi ve giris yapamıyorum twitter a..

    YanıtlaSil
  43. Merhabalar.Twitter hesabıma farklı konumlarda girildiğine dair mailler geliyor.Şifrem değiştirilmedi normal bir şekilde hesabıma giriyorum fakat mail kutuma baktığımda kayseri den bilgisayardan ve ankara dan telefon üzerinden giriş yapıldığına dair mailler geliyor.Her defasında şifremi değiştiriyorum ama belli bir süre sonra bu mail tekrar geliyor.Bunu nasıl engelleyebilirim ? İşin ilginç yanı benim bu illerde tanıdığım herhangi biri yok bu konumları değiştirebilirler mi? Yani belkide başka bir şehirdeyken bu ankara olarak gösterebilirler mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen internet servis salayıcısının sunucularının konumu dolayısıyla bağlanılan şehir farklı görünebilir, fakat Twitter'ın bu tür durumları algılayıp normal karşılayacağını tahmin ediyorum. Dolayısıyla Twitter size mail gönderiyorsa ortada şüpheli bir durum var demektir. Üstelik girilen cihaz da hep aynı değil söylediğinize göre.

      Öncelikle size gelen maillerin gerçekten Twitter'dan gelip gelmediğini kontrol edin. Bazen Twitter hesabınızı ele geçirmeye çalışanlar böyle numaralara başvurabiliyor. Mail Twitter'dan geliyormuş gibi görünüyor, fakat linkler başka bir sayfaya yönlendiriliyor. Siz de Twitter'a girdiğinizi düşünerek şifrenizi giriyorsunuz, vs.

      Normalde bir Twitter hesabı ele geçirildiğinde şifresi de değiştirilir ki asıl sahibi erişemesin. Sizin durumunu pek buna benzemiyor. Akla gelen ihtimallerden birisi de şifrenizi değiştirdiğiniz bilgisayarda bulunabilecek zararlı yazılımların şifrenizi başkalarına göndermesi. Şifrenizi bir de temiz olduğundan emin olduğunuz bir bilgisayarda değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

      Aklıma gelenler bunlar, ama sizin durumunuzun tipik bir hesap kaptırma durumu olmadığı da açık. Birilerinin şaka yapıyor olma olasılığını da göz ardı etmeyin derim.

      Sil
  44. Merhaba twitter hesabıma en son 17 aralık sabah 5 civarı girdim öğleden sonrası da ada baktımkı twitter destekten bana iki e-mail gelmiş şifreniz ve e-posta adresiniz deşişti siz değlseniz dönüş yapın diye ben değildim günlerce yazdım hiçbir dönüş olmadı savcılığa şikayet edip dava açtım o hesap 3yılımı aldı birsürü emek hazmedemiyorum birkaç gün hesabımı hiç göremedim sonra adam açmış kullanıyor twitlerimde duruyor deli olcam hırsımdan çatlıyorum başka ne yalabilirim slnuç ne olur twitter destek bna neden dönmedi fikriniz nedir başka ne yapabilirim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hesabınıza geri ulaşmanın yolu Twitter destek biriminden geçiyor. Fakat bu arada Twitter hesabınızın bağlı olduğu e-posta hesabınızın şifresini değiştirmenizi öneririm. Çünkü e-posta hesabınıza hâlâ ulaşabiliyorlarsa Twitter'la olan yazışmalarınıza da müdahale edebilirler. Twitter destek birimine muhtemelen her gün binlerce benzer talep iletiliyordur. Geri dönmemelerinin nedeni bu olabilir.

      Sil
  45. twitter şifremide epostamıda hatırlamıyorum.hesabımı silmek istiyorum twitter hiçbi şekilde yardımcı olamadı. EVlenicem ve hesabımı kapatmam gerek gerçekten durum çok ciddi savcılık vb yardımcı olur mu yada hacker tarzı iş yapan arkadaşlar ? lütfen yardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter'ın yardımcı olmaması normal. Çünkü bu söylediğiniz mümkün olsaydı herkes bir başkasının hesabını kolayca ele geçirebilirdi. Savcılığın da bu konuda size yardımcı olabileceğini sanmıyorum. E-posta adresinizi hatırlamaktan başka bir seçeneğiniz yok gibi görünüyor.

      Sil
    2. bende aynı durumdayım hesabımı kapatmam gerek hıc bır turlu ulasamıyorum . hatırlamıyorum da acaba sıkayet etsek o hesabı kapatırlar ı?

      Sil
    3. Gerçi son yıllarda hesap kapatmak yerine tek tek mesajların engellenmesi yöntemi uygulanır oldu, ama bir şansınızı deneyin isterseniz.

      Sil
  46. Merhaba eren ben hattımı değiştirdim e posta ve şifremi biliyorum.Ancak hattı kapattığım için onay kodu o numaraya gidiyor.Twitter desteğe defelarca mesaj attım ancak cevap hep aynı alakasız şeyler.Nasıl numarayı değiştirebilirim.

    YanıtlaSil